Med anledning av den 8 mars och att Invativa och DataTjej slog sina kloka montrar ihop under GÖSTA vill vi passa på att prata om något viktigt: kvinnor och IT. Det är ingen nyhet att världen både önskar och behöver jämna ut könsfördelningen i IT-branschen, och nya initiativ dyker upp till höger och vänster. Men hur går det egentligen? Och vad kan vi göra för att minska klyftorna?

Hur ser läget ut i dag?

Om prognoserna stämmer – att Sverige behöver 60 000 programmerare innan år 2021 – så vill vi inte bara ha mångfald, vi behöver den. Dessvärre går det fortfarande trögt att locka kvinnor till relevanta utbildningar. Om vi tittar på antalet förstahandssökande till kandidatprogrammen i datavetenskap på några av Sveriges universitet så ser fördelningen ut så här (2018):

Universitet Kvinnor Män
Uppsala universitet 14 147
Umeå universitet 11 66
Göteborgs universitet 13 64
Högskolan i Skövde 3 43
Stockholms universitet 33 154

 

Och än värre ser det ut bland civilingenjörer inom datateknik:

Universitet Kvinnor Män
KTH 93 565
Linköpings universitet 23 180
Chalmers 16 227
Karlstads universitet 2 45
Högskolan i Gävle 5 36

 

Om vi däremot tittar på systemvetarprogrammet – ett IT-program som är mindre tekniskt än de föregående – börjar fördelningen jämnas ut, men det är fortfarande rätt glest:

Universitet Kvinnor Män
LTU (normal) 9 38
LTU (distans) 99 185
Göteborgs universitet 76 169
Stockholms universitet 145 377
Linköpings universitet 59 179

 

Ingen 50/50-fördelning det vill säga. Och det är kanske inte så märkligt om man ser till vad kvinnor tycker om IT-branschen.

Kvinnors syn på saken

År 2016 släppte Internetstiftelsen sin rapport Unga Kvinnor och IT – en rapport om unga kvinnors (16-30 år) syn på IT. Rapporten gör det ganska tydligt att vi har en bit att gå både när det gäller att entusiasmera och informera unga kvinnor. Det här är vad de hade att säga när de ombads beskriva IT-branschen med ett ord:

unga kvinnors syn på it

Här återkommer inte bara ord som “mansdominerat”, “grabbigt” och “manligt”, utan också “komplicerat”, “långtråkigt” och “ointressant”.  Det ger en antydan om varför så många svarar att de inte kan tänka sig ett jobb inom IT för att det inte skulle passa deras personlighet (46 %).

Samtidigt uppger hela 44 % att de har dålig kännedom om vad det innebär att arbeta med IT. Vi vet inte hur många av dessa som tillhör kategorin som tycker att IT är tråkigt, men vi misstänker att det finns ett visst överlapp.

Så om vi verkligen vill jämna ut skillnaderna behövs information. Information om vad IT innebär, vilka möjligheter som finns och framför allt varför IT är spännande, viktigt och roligt. För vem vill jobba i en komplicerad, tråkig och ointressant bransch?

Vikten av förebilder

Förebilder spelar en viktig roll i att introducera fler kvinnor till branschen. Så vem är den där IT-kvinnan, den potentiella förebilden? Får du upp någon bild?

Kanske ser du framför dig en av alla framgångsrika kvinnliga entreprenörer som de senaste åren titulerats “tech-drottning”. Och de är välkomna inslag i en annars så gubbdominerad värld.

Men det här inlägget handlar inte bara om ledarna och entreprenörerna. Det handlar om alla sorters kvinnor, och för det behövs alla sorters förebilder. Förebilder som visar att du kan anställa någon för att bygga din lösning eller bygga den själv. Och kanske var det just en sån person du såg framför dig: en ingenjör du känner, din dotters programmeringstokige kompis eller din mamma IT-konsulten. Och de är minsta lika mycket förebilder som Mark Zuckerberg, Jeff Bezos eller Bill Gates. Och nog så mycket lättare att relatera till.

IT behöver oss alla: kreatören, clownen, ledaren, matematikern, språkgeniet, TV-spelsfanatikern, uppsatsskrivaren och bokslukaren.

Som så ofta med det här samtalsämnet så läggs stort fokus på att kvinnor är just kvinnor – det är liksom svårt att komma ifrån. Men någonstans på vägen så tenderar man att glömma bort en viktig detalj: att ingen kvinna är det andra lik. Och IT-branschen behöver alla sorter.

Så här säger Jenny, vår operativa chef:

“IT behöver oss alla: kreatören, clownen, ledaren, matematikern, språkgeniet, TV-spelsfanatikern, uppsatsskrivaren och bokslukaren. Inte spelar det någon roll om du är man eller kvinna eller icke-binär. Huvudsaken är att du är intresserad av att åstadkomma något bra, något som hjälper människor. Du bidrar med det du kan och den du är och skapar lösningar och produkter som matchar människors behov.

Om du tycker om att hänga med smarta människor som är intresserade av lite av varje, från musik till politik och TV-spel – fundera då på IT. Du har det som krävs.”

Vad kan vi göra?

Jobbar du redan i IT-branschen och vill verka för mer mångfald? Här är några saker du kan göra som arbetsgivare eller privatperson:

1. Agera förebild

Studien Unga kvinnor och IT visar att den som har en förälder eller vän som jobbar inom IT både vet mer om och är mer intresserad av IT-branschen. Om du känner någon som står inför ett studie- eller karriärval har du därför en fantastisk chans att introducera dem till IT.

2. Rekrytera smartare

Har du rekryteringsansvar och tycker att det är för få kvinnliga sökande? Då kan det bero på mer än bara dåligt utbud. En del kvinnor väljer att inte söka tjänster där de inte uppfyller av 100 % av “kraven”, även om de inte nödvändigtvis är krav. Därför kan du tjäna på att söka efter en öppensinnad och lättlärd individ snarare än att bara lista krav.

3. Dela med dig av dina kunskaper

Det är tråkigt att börja på en ny utbildning eller ett nytt jobb där majoriteten har ett stort försprång. Men så ser tyvärr verkligheten ut för många flickor och kvinnor. Pojkar blir av många olika anledningar introducerade till programmering betydligt tidigare än flickor. Därför är allt engagemang för att få flickor att programmera guld värt, både i stor och liten skala. Tipsa den som är intresserad om kurser och böcker eller ännu bättre: anordna en workshop för kvinnor som vill testa på programmering!

4. Bli en del av rörelsen

Att nätverka är A och O för att göra karriär. Om du har har möjlighet att gå med i ett nätverk för kvinnor (se nedan) eller agera mentor åt någon som är ny i branschen – gör det!

Engagera dig!

Om du själv är kvinna (eller kanske ickebinär) och intresserad av IT så finns det massor av initiativ för dig där ute! Vare sig du är nyfiken nybörjare eller inbiten techie som vill utvidga ditt nätverk, spana in de här länkarna:

DataTjej
Women In Tech
Pink Programming
Tjejer kodar

För yngre förmågor:
Teklafestivalen
DigiGirlz

Känner du till andra intressanta och viktiga initiativ? Dela gärna med dig!